Technológie

Tampoprint


Najpopulárnejšia technológia potlače reklamných a darčekových predmetov. Používa sa na potlač takmer všetkých povrchov (plasty, sklo, kovy, drevo, koža, keramika a ďalšie). Technológia je vhodná najmä na potlačenie predmetov, ktoré majú menšie rozmery, napr. guľôčkové perá, otvárače, zapaľovače, kľúčenky, diáre, hrnčeky a ďalšie. Tampoprint je technológia založená na prenášaní farby pomocou silikónového tampónu z klišé na požadovaný predmet. Tlač je možné realizovať na rovných, prípadne aj na čiastočne zakrivených plochách.

Rotačná sieťotlač


Používa sa pri tlači rotačných predmetov zo skla, keramiky, plastu a papiera. Vhodná je na potlač hrnčekov, pohárov, fľašiek, termohrnčekov, popolníkov a iných. Realizácia viacfarebnej tlače závisí od tvaru výrobku, jeho presnosti a náročnosti grafiky. Vo všeobecnosti platí, že táto technológia sa neodporúča pre náročnú sútlač viacerých farieb. Pri rotačnej sieťotlači sa farba nanáša na predmet cez sito, a to tak, že sa odvaľuje kruhová plocha po rovine.
 

Laser


Laserové gravírovanie je jedným z najdokonalejších spracovaní gravírovaných nápisov alebo logotypov na trhu reklamných predmetov. Používa sa označovanie kovových pier, vizitkárov, USB kľúčov, kľúčeniek, drevených a sklenených predmetov a ďalších. Pri tejto technológii je logo vypaľované do povrchu reklamného predmetu laserovým lúčom a dekor sa ďalej nefarbí, čoho výsledkom je logo vo farbe podkladu predmetu. Výsledkom použitia laserovej technológie je presný a trvalý popis, ktorý je prakticky nezmazateľný.
 

Ražba – slepotlač


Technológia je založená na vyrazení loga pomocou raznice, do ktorej je vygravírované Vaše logo. Táto technológia umožňuje raziť logá a texty na predmety vyrobené z kožených, koženkových a papierových materiálov, ako sú diáre, portfólia, peňaženky, kľúčenky a ďalšie. Na realizáciu ražby je potrebné vyrobiť raznicu z tepelne vodivého materiálu v tvare motívu loga. Najčastejšie sa používa ražba bez fólie, tzv. slepotlač.
 

Transferová tlač



Pri tejto technológii sa logo tlačí sieťotlačou na prenosový papier, prostredníctvom ktorého sa potom prenáša na povrch predmetu za použitia tlaku a teploty. Táto technológia je vhodná na potlač bavlnených, nylonových a polyesterových materiálov a najčastejšie sa používa na potlačenie tričiek, mikín, búnd, šiltoviek, dresov, ruksakov, športových a nákupných tašiek, šnúrok na krk a pod.
 

Strojové vyšívanie


Technológia je založená na vyšití Vášho loga pomocou vyšívacieho stroja. Strojovou výšivkou je možné vyšívať logá takmer na akékoľvek textilné výrobky, napr. tričká, polokošele, košele, flísové bundy, mikiny, uteráky, osušky, tašky, šiltovky, vesty, vetrovky a pod. Farebnosť loga nemá vplyv na cenu výšivky, cena sa stanovuje podľa počtu stehov a veľkosti plochy. Samostatnou oblasťou sú nášivky, klubové znaky a erby.
 

Priama sieťotlač


Ide o najstaršiu technológiu, ktorá je založená na nanášaní farby priamo na textil alebo iný materiál pomocou sita a následnom zafixovaní potlače tým, že predmet prejde cez tepelný tunel. Sieťotlač je možné použiť na rovné predmety aj väčších rozmerov. Najčastejšie využitie má pri potlači bieleho a tmavého textilu, výrobkov z papiera, plastu, dreva a kože (tričká, polokošele, dáždniky, plátenné tašky, igelitové a papierové tašky, kalendáre, diáre, novoročné pozdravy, samolepky a ďalšie).